De ce avem nevoie de aer conditionat

Sunt 17 grade la inceputul lunii Aprilie – cand scriu acest articol – si se simte uimitor. De asemenea, se simte ca o promisiune pentru zile mult mai calde pe masura ce trece anul. Acest lucru nu ar trebui sa fie o surpriza; potrivit datelor care vin de la cercetatori, 14 dintre cei 15 ani declarati cei mai fierbinti de cand se fac masuratori au fost in secolul 21. Toata aceasta caldura vine cu consecinte grave asupra vietii si sanatatii umane, ceea ce face ca utilizarea inteligenta a aerului conditionat sa fie foarte importanta. Asadar, beneficiile unui sistem de aer conditionat bun il fac nu doar o investitie utila, ci si o necesitate.

Importanta aerului conditionat

Efectiv salveaza vieti

Tot mai multe tari noteaza in statisticile lor un numar crescand de decese cauzate de caldura din anii 1980 incoace, iar cifrele consemnate nici macar nu surprind pe deplin amploarea problemei. Multe mai multe decese au caldura ca factor contributiv, dar nu cauza principala. Website-ul www.montaj-aer-conditionat.ro considera ca mentinerea unui climat racoros in case cu ajutorul unui aparat de aer conditionat eficient este cel mai bun mijloc de a preveni decesele si bolile cauzate de caldura, iar medicii si oamenii de stiinta confirma asta.

O calitate a aerului mai buna

Aparatele de aer conditionat circula si filtreaza aerul, eliminand poluantii si mucegaiul din aer. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care sufera de alergii si astm bronsic, deoarece reduce la minimum iritantii care declanseaza un atac. Acest lucru este valabil, totusi, numai daca sistemul dumneavoastra este mentinut curat, si filtrele sunt schimbate in mod regulat. In caz contrar, o firma deĀ instalare aer conditionat Constanta avertizeaza ca aparatul poate contribui efectiv la poluarea aerului din interior.

Mai putine insecte si paraziti

Totodata, filtrele tin departe insectele ,si sunt mult mai eficiente decat un ecran intr-o fereastra deschisa. Insectele nu sunt numai enervante, dar pot fi si periculoase pentru persoanele alergice. Unul dintre beneficiile unui sistem bun de aer conditionat este ca va ajuta la mentinerea animalelor de companie din interior fara purici si capuse.

Eficienta imbunatatita a fortei de munca

Probabil, cu totii am experimentat la un moment dat lenea mentala (insa si fizica) care apare intr-o zi care este pur si simplu prea calda. Deloc surprizator, exista de fapt o baza stiintifica pentru asta: energia pe care corpul o cheltuieste incercand sa se raceasca ne consuma capacitatea de a gandi si a rationa. Cand birourile au aer conditionat, oamenii sunt capabili sa lucreze mai bine, si sa ia decizii mai reusite.

Sanatate mai buna

Nu doar creierul nostru sufera de la prea multa caldura. Cand creste numarul de grade din termometre, si temperamentul nostru se schimba. In timp ce creierul nostru incetineste, corpurile noastre se accelereaza cu un ritm cardiac crescut, si tensiunea arteriala mai mare. Toate acestea duc la un comportament mai agresiv, de aceea un mediu mai racoros este cheie pentru mentinerea pacii acasa, la serviciu si in locuri publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =