Cadastru si inscrierea in Cartea Funciara – Intabularea

Orice persoana se bucure sa intre in posesia unui imobil sau al unui teren. Cu toate acestea, atunci cand se intampla acest lucru este important sa cunosti si anumite aspecte suplimentare, in ceea ce priveste cadastrul si intabularea. Acestea fiind spuse, daca aveti nevoie de servicii de cadastru sau intabulare, este important sa stiti ca exista o multime de specialisti pregatiti sa va ajute. Chiar si asa, trebuie sa aveti grija cand alegeti firma cu care veti lucra.

Practic, rolul cadastrului este de a prezenta pe planuri si harti cadastrale toate imobilele existente si sa realizeze identificarea, masurarea si descrierea corecta a acestora. Pe de alta parte, www.firmecadastru.net noteaza ca in Cartea Funciara se vor insemna referinte in ceea ce priveste drepturile reale de proprietate si toate actele si raporturile juridice care au ca obiect imobilul in cauza.

Inscrierea in Cartea Funciara sau Intabularea poate fi asemanata cu rolul pe care il are o carte de identitate pentru o persoana. Atat intabularea, cat si cadastrul trebuie realizate in acelasi timp, deoarece dupa depunerea documentelor cadastrale se inscrie imobilul in Cartea Funciara. Initial trebuie la notariat sa se intocmeasca un act de vanzare-cumparare pentru a trece mai departe, de donatie sau de schimb.

Aceeasi situatie se aplica si cand se intentioneaza luarea unui credit ipotecar. Orice drept care este indicat in Cartea Funciara se considera ca fiind real si poate reprezenta drepturi reale de garantie, de folosinta, de concesiune, drepturi de administrare, de servitute sau de abitatie, drepturi de uz, de uzufruct, de superficie si nu in ultimul rand dreptul de proprietate.

In cazul in care inca nu iti este clar care este diferenta intre cadastru si intabulare, tine minte ca primul are de a face cu operatiunile tehnice, cum ar fi masuratorile si intocmirea de planuri, indica specialistii unei companii de cadastru Medgidia. Cel de al doilea insa, presupune realizarea unor operatiuni juridice prin care proprietarul va fi asociat cu imobilul in cauza.

Un alt aspect despre care trebuie sa te informezi este topografia, care reprezinta realizarea documentatie cadastrale si alcatuirea unor planuri aferente unui anumit imobil. Desigur, pentru o suprafata de teren masurata se pot adauga si alte proceduri, cum ar fi proiectarea sau raportarea. Cand se realizeaza documentatia se va inscrie fiecare mic detaliu, in ceea ce priveste planimetria sau nivelmentul terenului fiind necesara prezenta unor puncte conditionate de scara si de precizia dorite. Fiecare detaliu este foarte important si poate sa schimbe reprezentarea cadastrala a imobilului, iar situatiile in care se poate ajunge cand se greseste sunt dificile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + seven =