Poti face step aerobic si acasa

Doar pentru ca faceti step aerobic nu inseamna ca trebuie neaparat sa mergeti si sa cumparati un stepper. In functie de buget si spatial disponibil pentru a depozita bunuri pe care le veti folosi doar cand va lucrati corpul, ceea ce folositi pentru a aceasta activitate poate fi diferit de ceea ce foloseste altcineva. In orice caz, efectul este acelasi.

Tot ce este necesar este o suprafata intre 5 si 30 centimetri pe podea pentru a incepe. Tineti minte ca stabilitatea este un lucru la fel de important ca si inaltimea. Luati acest lucru in considerare cand construiti un step aerobic din materialele gasite prin casa – orice functioneaza e bun!

Gasirea inaltimii potrivite ar putea lua ceva timp. Pentru inceput, puneti-va ambele picioare pe step. Apoi, pasiti in jos cu un picior, urmat apoi de catre celalalt picior imediat dupa ce atingeti pamantul cu piciorul initial. Incepeti incet si accelerati tempo-ul pana cand atingeti ritmul cardiac dorit.

Ca regula principala, e indicat sa faceti macar intre 10 si 30 de minute de step aerobic pe zi. Acestea pot fi facute chiar si cand faceti altceva – de exemplu ascultati muzica sau va uitati la emisiunea dumneavoastra preferata. In orice caz, nu va va lua mult timp – acesta este unul din avantajele de a lucra acasa!

Cate calorii sunt arse?

In functie de intensitatea si durata exercitiilor dumneavoastra, cantitatea de calorii pe care le ardeti cu aceasta activitate poate varia. Totusi, in medie 30 de minute de exercitiu moderat se spune ca ard pana la 200 de calorii.

Pierdere in greutate

Desi exercitiul este aproape intotdeauna acompaniat de imaginea unui mediu exterior, avantajul exercitiilor step este ca nu trebuie sa va limitati la a exersa in interior. Exersarea acasa poate fi un inceput excelent. Pana la urma cine vrea sa faca step aerobic aratand ca nu stie ce face? Nu dumneavoastra. Step aerobic

Dupa ce va obisnuiti cu step-ul aerobic in jurul casei, tragand o linie subtire intre exercitiile de acasa si febra facuta la sala, ati putea dori sa treceti la o tura in jurul casei dumneavoastra. Cartierul in care locuiti este un loc excelent pentru exercitiu.

La inceput ati putea crede ca exercitiile acestea va vor lucra fesele si coapsele, dar totusi partea corpului dumneavoastra care este vizata cel mai mult este formata din partile superioare si inferioare ale coapselor.

Concluzia

Dusmanul principal in demersul dumneavoastra de a pierde in greutate este ca va veti confrunta cu dorinta de a trece la ceva nou, sau cu sentimentul de a nu mai avea chef sa mai exersati. Acesta este de asemenea si cazul dietei. Cine isi doreste sa manance aceeasi mancare in fiecare zi? Exista mereu o solutie.

O modalitate de a nu va plictisi de step aerobic este combinarea acestuia cu alte activitati ce va permit sa scapati din exercitiu si sa va relaxati pentru ca timpul sa treaca mai repede.

Ascultand playlist-ul dumneavoastra preferat, vizionand emisiunea la care nu aveti timp sa va uitati altfel, si chiar vorbind la telefon sunt cateva activitati pe care le puteti face in timpul step-ului aerobic. Faceti ce functioneaza pentru dumneavoastra si nu va temeti niciodata sa combinati cu exercitiul.

Daca incepeti cu setari prea avansate puteti experimenta durere musculara, asa ca amintiti-va sa o luati usor la inceput, concentrandu-va majoritatea efortului in depasirea formei recomandate. Incepeti incet si lucrati treptat catre niveluri mai inalte de intensitate a efortului fizic pe masura ce castigati momentum in programul dumneavoastra de pierdere in greutate prin step aerobic.

1 thought on “Poti face step aerobic si acasa

  1. Ooo, ia uite cine si-a pornit un blog. Supertare varu’, numa o tema mai faina daca ai pune, asta e cam …gri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − 6 =