Cum protejezi trambulina copiilor pe timpul iernii
Trambulinele sunt o sursa nesfarsita de divertisment si de a face exercitii. Nu e doar ceva despre a fi capabil sa sari si sa te ridici in aer doar pentru a sari inapoi din nou, lucru care a atras copii de toate varstele, inca de la inventarea trambulinei, in anii 1930. Din acea zi, trambulina a fost folosita pentru multe lucruri, inclusiv pentru antrenamentul soldatilor in Al Doilea Razboi Mondial, reabilitarea fizica pentru cei care au avut operatii sau leziuni la picioare, si pierderea in greutate prin programe de antrenament pentru cei care au nevoie de o modalitate de impact redus pentru a arde calorii. Nu conteaza ce importanta are trambulina pentru dumneavoastra, este important sa va asigurati ca va protejati de intemperii toate partile trambulinei, mai ales in timpul iernii.
Minitrambulinele, de asemenea, sunt singurul tip de trambuline care poate fi utilizat in siguranta in casa. Acest lucru se datoreaza faptului ca minitrambulina are o suprafata mica si poate fi folosita numai pentru a produce un salt de amplitudine mica. Cu toate acestea, atunci cand incepi sa vorbesti despre trambuline de agrement mai mari, care pot fi oriunde intre 2 si 5 metri in diametru, este necesar sa fie folosite in aer liber – evitand orice pericol de a lovi capul pe tavan sau orice altceva care se incadreaza in categoria mobilier potential periculos.
Pastrarea trambulinei dumneavoastra afara este mai sigura, dar aceasta nu face fata provocarilor atunci cand vine vorba de a avea grija de toate partile componente. Covorul trambulinei, in special, se poate descompune rapid atunci cand este in mod repetat expus la ploaie, soare, ultraviolete si frig. Daca aveti de gand sa va pastrati trambulina in aer liber in timpul iernii, este necesar sa se faca unele ajustari de depozitare, astfel incat sa puteti continua sa o utilizati de la an la an.
Cand sunteti gata pentru a pregati de „iernat” trambulina dumneavoastra, asigurati-va ca ati verificat acoperamantul trambulinei ca sa nu existe nici un fel de gauri, taieturi, rupturi, desirari sau zdrentuiri. Controlati intreaga trambulina de eventuale piese care ar putea fi deteriorate sau ruginite, si inlocuiti-le pe toate inainte de a o depozita. Folositi un spray de protectie a covorului trambulinei.
Este indicat un spray de protectie de vinil, care va ajuta sa reziste la orice fel de orice umiditate care se acumuleaza in timp ce e depozitata. Utilizati cabluri din nylon sau franghie pentru a va asigura ca trambulina nu are nicio sansa de a fi suflata de vant departe. In cazul in care este probabila o ninsoare grea, cu zapada multa, un sfat bun este acela de a desprinde covorul de pe trambulina inainte de a o acoperi.