3 Defectiuni dese ale aparatelor TV

1. Ecranul LED, OLED sau QLED afiseaza linii sau crapaturi

Aceasta este o alta problema comuna a televizorului: fisuri si linii prin ecranul televizorului. Va trebui sa testati daca linia reprezinta o deteriorare fizica a ecranului sau daca este vorba de altceva care se afiseaza in mod necorespunzator. Doar dupa aceea veti sti cum sa continuati pentru a remedia problema.

Incercati sa schimbati intrarile – daca fisura sau linia este inca prezenta, atunci cel mai probabil trebuie sa inlocuiti televizorul. Reparatiile ecranului sunt posibile, dar pot costa aproape la fel de mult ca un televizor nou, ca sa nu mai vorbim de problemele legate de colaborarea cu o companie de reparatii tv si electronice Tg Mures pentru a coordona interventia.

2. Nu receptionez niciun sunet de la televizor

Chiar si cea mai buna imagine din lume nu va va ajuta cu nimic daca nu primiti sunet de la televizor! Prima oprire ar trebui sa fie verificarea dubla a tuturor cablurilor – asigurati-va ca cablul HDMI este conectat corect la televizor si ca cablurile de difuzoare sunt conectate corect la difuzoare.

Dupa ce ati confirmat acest lucru, ar putea fi la fel de simplu ca si rezolvarea unei setari – asigurati-va ca televizorul este setat sa emita audio catre orice aveti conectat la el. Daca acest lucru nu functioneaza, este posibil sa incercati un alt cablu sau sa incercati un alt dispozitiv. Daca difuzorul functioneaza bine pentru alte lucruri in afara de televizor, atunci problema este la televizor – si invers – daca difuzoarele interne ale televizorului functioneaza, dar difuzorul nu, explica blogul reparatii-televizoare.net.

3. Totul pe ecranul televizorului arata gresit

Primim multe plangeri in legatura cu acest aspect, dar, din anumite motive, producatorii de televizoare continua sa incerce sa promoveze aceasta caracteristica. Daca va uitati la un televizor sau la un film si totul pare prea rapid sau aproape ca este accelerat, acesta este ceea ce se numeste adesea “efectul de telenovela”. Acesta este rezultatul faptului ca televizorul dvs. adauga cadre suplimentare la continutul pe care il afiseaza – intr-un efort de a netezi lucrurile – dar pentru majoritatea oamenilor acest lucru are ca rezultat o imagine care pare aproape “prea reala” si nefireasca.

Vestea buna este ca acest lucru se poate rezolva usor – tot ce trebuie sa faceti este sa accesati setarile televizorului si sa dezactivati functia de netezire a miscarii. Este posibil ca diferite televizoare sa aiba aceasta functie ascunsa in diferite parti ale meniului, dar odata ce o gasiti si o dezactivati, imaginea ar trebui sa arate mai naturala… si nu ca si cum totul ar fi fost filmat pe platoul de filmare al unei telenovele.

Problemele comune ale televizorului sunt exact asta – comune, si se pot intampla oricui. Indiferent cand v-ati cumparat televizorul, exista totusi o sansa sa va confruntati cu una sau doua probleme. Cele mai multe dintre ele sunt usor de rezolvat, dar daca ati dat peste ceva ce nu reusiti sa rezolvati, atunci ar trebui sa apelati la experti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + ten =