6 criterii pe baza carora sa alegi un notar public

Notarul public are un rol foarte important in societate din ziua de azi, asimilat functionarului public. Atributiile principale ale acestuia sunt de a autentifica acte juridice si inscrisuri si de a elibera copii legalizate. Oricine poate apela la un notar public si chiar exista situatii in care este obligatoriu sa se faca acest lucru.

Iata principalele criterii pe baza carora alegi un notar public:

1. Sa fie cat mai aproape de zona in care locuiesti

Atunci cand incepi sa lucrezi cu un notar va trebui sa faci multe drumuri la biroul acestuia, indiferent de operatiunea pe care doresti sa o faci. Astfel, este esential ca biroul notarului sa fie situat in zona in care locuiesti, cat mai aproape de casa sau cat mai aproape de locul de munca. Astfel, poti dezvolta o relatie eficienta si nu trebuie sa pierzi cate jumate de zi de fiecare data cand trebuie sa mergi sa lasi niste acte. Cu cat comunicarea este mai rapida si mai eficienta, cu atat mai repede se rezolva problemele. Atunci cand ai un birou notar Deva in zona, daca nu exista aspecte negative, nu ar trebui sa mai cauti altul. Opteaza pentru varianta care iti este cea mai la indemana.

2. Orarul de functionare

Daca esti propriul tau sef sau iti faci programul cum vrei, orarul de functionare al biroului notarial nu este foarte important. Pe de alta parte, exista multe persoane care au un program de munca fix, fapt pentru care cea mai buna alegere este un notariat cu program de lucru prelungit. Nu va mai trebui sa te invoiesti de la lucru pentru a ajunge la notar in timp util in acest fel. Chiar si asa, in situatii stringente, care nu pot fi amanate, probabil notarul va avea disponibilitatea de a sta peste program.

3. Relatia cu clientii

Pe langa notar, in biroul notarial exista si multe alte persoane care au diferite roluri in relatia cu clientii. Modul in care sunt tratati clientii este esential pentru buna desfasurare a operatiunilor. In mod clar, acesta este un loc in care amabilitatea trebuie sa fie la un nivel ridicat, din primul moment in care ai intrat pe usa notariatului.

4. Serviciile oferite

Exista notariate care ofera pachete de servicii complexe si altele care lucreaza doar pe o nisa si fac un fel de acte. In general, este indicat sa alegi un biroul notarial care iti poate oferi multe tipuri de servicii diferite, deoarece acestea sunt conexe si arata o buna cunoastere a domeniului de activitate. Vei avea nevoie de legalizare inscrisuri, incheiere de contracte, imputerniciri, mosteniri si altele. Atunci cand ajungi sa fii client fidel vei fi tratat intr-un mod diferit si vei beneficia de preturi mai bune.

5. Tarifele percepute

Serviciile notariale de calitate nu sunt ieftine, asa incat este indicat sa te informezi inca de la inceput asupra onorariilor pe care le vei plati. Astfel, poti sa compari mai multe oferte si sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine. Chiar daca intre diversi notari diferenta intre tarife va fi una semnificativa, pretul platit nu trebuie sa fie factorul principal pe baza caruia alegi cu cine lucrezi, dar trebuie luat in calcul.

6. Apeleaza la recomandari

Este foarte usor sa aflii reputatia unui notar pe baza recomandarilor solicitate de la prieteni sau membrii familiei. De asemenea, poti cauta informatii pe internet, unde vei gasi recenzii ale clientilor care au lucrat in trecut cu acel birou notarial. In aceasta situatie ar trebui sa apelezi la cei mai bine pregatiti oameni din piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =